18 Haziran 2011 Cumartesi

Modernizmin hastalıklarından biri daha "ANNELER GÜNÜ"

Böyle bir garabet mahsülü bir gün olabilir mi? Çok sert bir giriş oldu dimi? Ya Müslümanlar, sekelür yaşamın veya modernizmin mahsülü olan bu günlerde mi hatırlayacağız büyüklermizi, bu ne garip ve acınası durum. 

Kur’an’da Allah ismi celilinin yanında anne ve baba olarak birbirini nimet olarak gören ve çocuklarını da nimet olarak görüp kıymetlendirerek yetiştiren tüm erkek ve kadınlar şükre değer kılınmıştır.
            “(Allah diyor ki;) 'Biz, insana, anne babasına karşı iyi davranmasını emrettik: annesi onu nice acılara katlanarak karnında taşıdı ve çocuğun annesine bağımlılığı iki yıl sürdü; (öyleyse, ey insanoğlu,) bana ve anne babana şükret, (unutma ki) bütün yollar sonunda bana ulaşır.’ “ (Lokman / 14)

Hatta Allah şükredilmesini emrettiği anne ve babanın azarlanmasını ve “Öf” dahi denmesini yasaklamıştır. Bu ise dünyada bir insana tanınmış en büyük saygınlıktır.

“Çünkü Rabbin, başkasına değil, yalnızca ona kulluk etmenizi ve ana babaya iyi davranmanızı buyurmuştur. Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında kocarsa, onlara sakın ‘Öf!’ demeyesin; onları azarlamayasın; onlara saygılı, yüceltici sözler söyleyesin.” (İsrâ / 23) 

Bu hareketlerimizi yeniden gözen geçirmemiz ve büyüklerimizin hayır dualarını almak için her günü son gün bilmemiz umuduyla......

Serdar KARAMANLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder