18 Haziran 2011 Cumartesi

Aslında bize neler oluyor

  "Modern insan, sonuç merkezli bakar hayata" (1) buna karşılık Kur'an bize en başa bakmamızı salık verir.Ağacın, Dalına bakmak yerine köküne bakmamızı tavsiye eder. Sonuç merkezli bakmamız,  hayatımızda neye tekabül eder peki, zenginliğe, şan, şöhret, iktidar ve güce takabül eder.

Modern insanlar, onca servet veya yukarıda saydığımız hasletlere gıpta ve iştahla bakar. Peki gelinen sonuç nedir? Her türlü Şehvetini tatmin eden, buna karşılık yükselirken hangi emeği zayi ettiği, kimlerin göz yaşlarını zayi ettiği, hangi kanın üzerinden geçtiği ve hangi alın terinin bu servetin inşasında bulunduğuna bakmaz. Çünkü sonuçta rahatlığa kavuşmuştur. Bu sebeple hayatın diğer yüzü ile ilgilenmezler. 

  Allah'ın bakmamızı tavsiye ettiği yerden bakmaz, görmemiz gerekeni görmez ve yapmamız gerekeni yapmamamız karşılığında, daha bencil, egoist ve ben merkezci hayatlar sürmeye başlıyoruz. Fark ettiniz mi bilmem batılı hayat kültürünün özenilecek bir tarafı kalmadı aslında " Bir buçuk asırdır türlü buhranlar içinde yanıp kavrulan ve bunca keşfine rağmen başını yarasalar gibi taştan taşa çalarak kurtuluşunu arayan batı adamının bulamadığı, Türk'ün de yine bir buçuk asırdır işte bu hasta batı adamında bulduğunu sandığı şeyi, o mübarek oluş sırrını"(2) diye bizlere hatırlatır bu toprakların yazarları, kulak vermemiz ve gönlümüzü hakka, adalete en önemlisi iyileğe açmamız istenir.

Serdar KARAMANLI
1- Mustafa İSLAMOĞLU
2- Necip Fazıl KISAKÜREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder