18 Haziran 2011 Cumartesi

Hoş Görü Üzerine 2 Ayet 1 yorum (biraz siyasete girdim özür dilerim)

 İsrâ  53 Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.
Ali İmran 103 Hepiniz toptan, Allah'ın ipine (dinine) sımsıkı sarılın, bölünüp ayrılmayın....

Görünüşte 2 ayetin hoş görü ile ilgisi yok giibi, bilakis bence var biz "müslümanlığı" kabul etmekle şunuda kabul etmiş oluyoruz.
Hucurât 10 Müminler ancak kardeştirler. .  .  Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.
Günümüzde bolca siyasi tartışmalar oluyor. Örneğin Referandumda olduğu gibi tanıdığım bir çok insan bu meseleyi dehşet bir biçimde abarttı
kimi Referandumu dinsel motifler kullanarak "evet"çi kesimi oluştururken, diğer laik kesimde kendi yaşam biçimini ve "kemalizm" üzerinden "hayır"cı cepheyi oluşturdular. Bir takım kişilerde "Silahlı saldırı korkusuyla "çekimser" kalarak Referandum meselesinde taraf oldular. Bayrama bu duygu ve düşüncelerle girildi. Çok ciddi tartışmaların yaşandığı bir dönem oldu bu süreç.
Şeytan, Müslümanların arasını bozmak için zaten birşey yapmasına gerek yok, Siyasiler ve yandaşları bu işi hallediyorlar. Ayette anlatıldığı gibi Allahın ipine beraberce tutunmadığımız için aramız bozulmuş kimisi CHP li kimi MHP li kimide AKP li vs. DostlarAkıl tutulması yaşamayın ve Siyaşi görüşünüzü DİNİNİZ zannetmeyin. Arkadaşlarınızı, Dostlarınızı ve Ailenizin fertlerini sizin görüşünüzde değil diye bir çizik atıp onları hayatlarınızdan silmeyin.
Hoş görünüze ne oldu Bu bir tezgah ve sizden Kutuplaşmanızı istiyenler var. Dikkat edin yine başladı oyunlar TOPHANE de yaşanan olay bir başlagıç olabilir. Toplum mühendisleri yine iş başında Dostlar Eğer Müslümanlardan iseniz " Allah'tan korkun ki esirgenesiniz"  Unutmayalım Müminler ancak kardeştirler, Sözün en güzelini söylemeliyiz, şeytan aramızı bozar ve Çünkü şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.

Ya bir de şu Teknoloji meselesi var yazılar sanal ortamda muğlak ifadeler kullanıldığında duyguları ifade edemiyor. Gönder veya sil tuşuna basacağınız zaman yeniden bir düşünün. Birbirimize NEZAKETSİZLİK VE HOŞ GÖRÜSÜZLÜK YAPMAYALIM LÜTFEN .
NOT: Kemal kardeşim şimdi yazdıklarımı okudun eğer hala o düşüncedeysen istediğini yap

Dostlar
selam ve dualarımla
serdar karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder