18 Haziran 2011 Cumartesi

ASR Suresinin bana verdikleri

ASR SURESİ 1. Asra yemin ederim ki2. İnsan gerçekten ziyan içindedir.3. Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.

Dostlar, geçmişimizde yaşadıklarımıza pişman olmayanımız var mıdır? acaba. Biz bu pişmanlığı değerlendirirken hep Dünyevi olarak yaşarız. Ama İman eden veya İman ettiğini söyleyen kullar açısından bakıldığında iş biraz farklılaşır. Hele bir de yaş geçmiş altmışları aşmış yetmişlere dayanmışsa ki  Tefsir Dersine katıldığım bir Alim şöyle demişti bana " Serdar, yaşım genç iken ölümden korkmaz, ona biraz da Alaycı bakar umursamazdım.  Şimdi Bilmek içimi acıtıyor, hesap verme günü yaklaşıyor. Ve diyorum ki ,YA HESABIMI VEREMEZ İSEM diye ürküyorum ölümden. Ölüm, İçimi ürpertiyor artık."  İşte hesap verme inceliğini yakalamak bu olsa gerektir.

 Asr, birçok müfessire göre ZAMANA işaret etmektedir. Zamanı tüketen biz İnsanlar, pişmanlık duyacağımız hesap gününe doğru akıp gidiyoruz. Zamanı iyi kullanamayışımız da zaten bize Allah tarafından Ayette açık bir şekilde bildirilmektedir. Bu konuda "iman etme ve gereğini yerine getirme konusunda" ilerleme kaydedenler müstesna tutuluyor.  Bunun ötesinde birbirimize HAKKI tavsiye etmemiz ,hak üzerinde SABIR ve SEBAT göstermemiz konusunda ciddi ikazlar yapılıyordu. Peki sonuç nedir?

Küçük bir kıssa ile  konuya açıklık getirelim.....

Dostlar,  Sıcak bir günde,o sıcaktan ziyadesiyle bunalmış bir Mümin,  bir buz satıcısının nidası ile kendine geliyor ve şu sözleri işitip ayılıyordu.
-- Sermayesi eriyen şu Adama acıyın ve şu buzlardan alın.
Ömrümüz bir buz gibi erimiyor mu? Dostlar ne dersiniz?
Benim anladıklarım elbette bununla sınırlı değil ama kısa tutmak lazım.
Birbirimize Cimri davranmayalım Dualarımızda birbirimize yar açalım DUA AİLEMİZİ GENİŞLETELİM. İÇİP GÜZELLEŞMEYELİM, DUA EDİP GÜZELLEŞELİM.........:) 
Selam, Dua ve Hürmetlerimle
Kalbinizin Sahibine Emanet olun.
Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder