25 Kasım 2012 Pazar

Şura Suresinin hatırlattığı...



Şûrâ SURESİ  /17

Çünkü indirdiği vahiy ile hakikati ortaya koyan ve [böylece insana, doğru ile eğriyi tartacağı] bir terazi veren O'dur.  Senin bütün bildiğin ise, Son Saat'in yakın olduğudur. ( Muhammed ESED)

Kimi zaman çevremizde kızdığımız, insan modellerini dindarlıkları üzerinden eleştirir ve bu yüzden "DİNDEN SOĞUDUM BU MÜSLÜMANLIKSA, BEN DEĞİLİM"  diyen insanlar görür ve konuşmalarına şahit oluruz.
Bazense, ya buna ne olmuş bizim gibi sırada yaşayan biri idi. Şimdi tuhaf davranıyor, "güya dindar olmuş" dediklerini de hepimiz biliriz.

Bu eleştirenler ve eleştirilenler açısından, doğru bir terazi ile ölçüp ölçemediğimizi göstermesi açısından çok hatırlatıcı bir ayet oluğu kanısına vardım. Yaşamı bir ilke üzerinden yaşayacaksanız, Onun ilke ve öğretilerini iyi anlayıp ona göre yaşamınıza aktarmalısınız.

Ancak doğru olan bu olsa gerektir. Müslüman olmuşsun, İsevi olmuşsun, Musevi olmuşsun veya diğer izm'lerden olmuşsun vs vs. İlkesi olmayanın teraziside olmaz. Allah bize bir terazi vermiş. Kabul edenlere Müslüman demiş ve "artık bu teraziniz yaşamınızı buna göre tanzim edin "demiştir. Teraziyi düzgün kullanmayanların yüzünden "Dini yaşamak isteyenlere"  eleştiri getirirken dikkatli davranmak, Hem insani bir yaklaşımdır ve akılla da çelişmez.

Selam, dua ve kalbi hürmetlerimle
Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder