21 Aralık 2012 Cuma

Kur'an dan Güncel bir hatırlatma..


 Bismillahirrahmanirrahim...
Ahzâb  63  İnsanlar sana kıyametin zamanını soruyorlar. De ki: Onun bilgisi Allah katındadır. Ne bilirsin, belki de zamanı yakındır.


Kıyameti bilmiyoruz ama, Kıyamet sonrası dirilişle alakalı bilgi veriliyor. Bir bakalım neler anlatılıyor.

Bismillahirrahmanirrahim...
Nihayet Sur'a üfürülecek. Bir de bakarsın ki onlar kabirlerinden kalkıp koşarak Rablerine giderler. (1) O (diriltme) korkunç bir sesten ibaret olacak, o anda hemen onların gözleri açılıp etrafa bakacaklar. (2) Sanki etrafa yayılmış çekirge sürüsü gibi bakışları perişan (utançtan yere bakar) bir halde kabirlerden çıkarlar.(3) (İşte o zaman; Eyvah, eyvah! Bizi kabrimizden kim kaldırdı? Bu, Rahman'ın vadettiğidir. Peygamberler gerçekten doğru söylemişler! (4) ve Durumu gören kafirler; Eyvah bize! Bu ceza günüdür, derler.(5) Davetçiye koşarlarken o esnada kafirler: Bu, çok çetin bir gündür! derler. (6) Şimdi siz bu söze (Kur'an'a) mı şaşıyorsunuz? Gülüyorsunuz da ağlamıyorsunuz! (7) Şüphesiz ki bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol tutar. (8) O halde, öğüt ver. Çünkü sen ancak öğüt vericisin. Onların üzerinde bir zorba değilsin. (9)

İslam dinini kabul eden insanlar olarak, Kıyamet ile alakalı olarak neler hazırladığımızla ilgilenmeyiz de, Maya'ların efsaneleri ile ilgileniriz. Bunu hayretle izliyorum. 
Biz Kıyamet kopar da diyemeyiz, Kıyamet kopmaz da diyemeyiz. Yukarıda hatırlatmalar hepimize lazım gibi geliyor. Dostlar her zaman olduğu gibi bu hatırlatmalar inanan kardeşlerimiz içindir. 
1- Yasin/51
2- Saffat/19
3- Kamer/7
4- Yasin/52
5- Saffat/20
6- Kamer/8
7- Necm/59-60
8- İnsan/29
9- Gâşiye/21-22
Not: Ayetler, Türk Diyanet Vakfı'nın Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Mealinden alınmıştır.

Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder