14 Aralık 2012 Cuma

Karar kime ait...


Bismillâhirrahmânirrahîm.

Özünde merhametli sözü ile merhametli Allahın adı ile

Biz Müslüman olmakla bize tebliğ edileni ulaştırmak görevliyiz. Şimdi siz Müslüman olduğunuzu söylüyor ama gizli gizli işler yapıyorsanız, böyle yapmayın iyi olun ve iyi işler yapın. Şu ayetleri beraberce hatırlayalım,

"Mü'min 45 Nihayet Allah, onların kurdukları tuzakların kötülüklerinden bu zatı 
korudu."

"Tarık 15-16 Şüphesiz onlar bir tuzak kurarlar, Ben de bir tuzak kurarım."

"Al-i İmran 54 Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak kuranların hayırlısıdır."


Rabbimiz bize Kur'an da Yusuf Peygamber A.S üzerinden uyarılarda bulunur. Öncelikle şunu hatırlamalıyız ki,
Yusuf Suresi 53. “Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” dedi. Hepimiz buna dikkat etmeliyiz.

Sonra Yusuf Suresi 23. Evinde bulunduğu kadın (gönlünü ona kaptırıp) ondan arzuladığı şeyi elde etmek istedi ve kapıları kilitleyerek, “Haydi gelsene!” dedi. O ise, “Allah’a sığınırım, çünkü o (kocan) benim efendimdir, bana iyi baktı. Şüphesiz zalimler kurtuluşa eremezler” dedi.

24. Andolsun, kadın ona (göz koyup) istek duymuştu. Eğer Rabbinin delilini görmemiş olsaydı, Yusuf da ona istek duyacaktı. Biz, ondan kötülüğü ve fuhşu uzaklaştırmak için işte böyle yaptık. Çünkü o, ihlâsa erdirilmiş kullarımızdandı." 

Diyerek bizlere dikkatli davranmamız gerektiğini hatırlatır. Sonra daha önemli bir hatırlatma da daha bulunur. 
Yusuf Suresinden 28. Kadının kocası Yusuf’un gömleğinin arkadan yırtıldığını görünce, dedi ki: “Şüphesiz bu, siz kadınların tuzağıdır. Şüphesiz sizin tuzağınız çok büyüktür.”  
Acaba Allah bizlere kararı bırakmış olur mu?
Yoksa hem erkeklere hem de kadınlara çok dikkatli olun hem dünyanızı hem de ahiretimizi berbat etmeyin hatırlatmasını yapmış olmuyor mu? 

Bence biz biz olalım, siz de siz olun Allaha kulak verelim, sonra 
"Nahl Suresi 108 İşte onlar Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. Ve onlar gafillerin kendileridir." 
Sonra ne gerek var bunlara eğer gerçekten Müslüman isek 
"Hucurat Suresi 10. Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.”

İçinizde ki iyiliğin artmasını dilerim. Ama kapımız her arkadaşımıza açık,  ama ölçüsü var. Allahın koyduğu ölçü ne ise o çerçeve de.  Dünyada ki hiçbir şey Allah ile aramızı bozmaya değmez,  Vesselam.

Allahım, bizleri ve iyi olan ve iyi kalan arkadaşlarımızı görünür ve görünmez her türlü fitneden, fesattan ve oyundan muhafaza eyle. 
Hatta kendi marazlarımızdan, nefsi hareketlerimizden, içimizde olan kötülüklerimizden bizi esirge. 
Her şeyi gören, her oyunu bilen, her fısıldaşmayı duyan, bununla da yetinmeyip içlerde saklanılanı bilen Rabbim bizim yardımcımız ol.

Selam, Hürmet ve Kalbi Dualarımla
Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder