22 Ekim 2010 Cuma

Sonbahar'da Yaz'ı Hatırlamak ama Kış'a hazırlık yapmak...

Geçen hafta  gelen kuvvetli rüzgarların ardından yağan  yağmurlar yazın bittiğini ve HAZAN mevsiminin başladığını haber verdi. Fark etmişsinizdir. Birazdan, Enteresan tuhaflıkta olan susuz yaz günlerinde yaprakları yemyeşil olan güzelim ağaçların yaprakları, onca yağmura ve ağaçların suya kavuşmasına rağmen, önce sararacak ve sonra dökülecektir. Yazı geçerken BAHAR’daki birikimlerini kullanmışlardı çünkü, Baharı geçerken de suya gark olmuş, yaz için gerekli depolamaları yapmışlardı.
Tıpkı bizim gibi, bizlerinde mevsimleri vardır bilirsiniz. İlk Baharımız neşeli geçer çoğumuz için, sonlarına doğru farklılaşır yaşamımız artık düz bakamıyoruzdur hayata, Okul yaşamımız başlamış eski yaşantımız geride kalmıştır. Oyuncaklarımız bize eski sevimliğinde değildir artık. İlk öğretimin bitmesi ile beraber yaza girmemiş olsakta, sıcaklar başlamış duygu dünyamız doğası gereği farklılıklar göstermeye başlamış, Genç insanlar olmaya adım atmışızdır. Gönlümüzde derslerimizle beraber fırtınalı iç yaşamımızda başlamıştır. Lise eğitiminin ortasını geçerken yaz başlamıştır artık. Sıcak hissedilir her genç insan bir gölge arar kendine "serinliyeceği, içini açabileceği, Sonbaharına ve Kışına DOST olacağı" AYNI GÖKYÜZÜ ALTINDA YAŞAYACAĞI, MESAFELERİ AÇILDIĞINDA AYNI BULUTA BAKMAKTAN NEŞE ALACAĞI, NEFES ALIP VERDİĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN Mutluluğunu anlatabileceği bir gölge, bazen bulur veya bulduğunu da zan edebilir.
Ama yaz bitecektir ne çare, Hazan gelir artık yaprak dökümü başlar,  elinde kalanla yetinme zamanıdır artık. Birikimlerin, Kışla değer bulur saçların aynı karlar gibi beyazlar.

Bir ihtiyarla konuşmuştum KAZ dağının eteklerinde şöyle demişti bana 95'lik koca çınar "İnsana eş ihtiyarlıkta lazım evlat!  kışta lazım!" İnşaAllah Mevsimlerinizi iyi değerlendirmişsinizdir.

Okuyarak, bana gönlünüzü açtığınız için teşekkür ederim.

Selam, Hürmet ve Hayır Dualarımla,
Kalbinizin Sahibine Emanet olun
Serdar Karamanlı
7EYLÜL2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder