27 Şubat 2015 Cuma

Yoldaki Kadın...

Biliyorum bize hayatını kolaylaştırmadığımız için kızgınsın. Belki haklısındır da, sabahın en erken saatlerinde işe gitmek zorunda olduğunda, neden diğer çalışmayan kadınlar var iken neden ben diye de soruyor olabilirsin. Yanında her sabah çekiştirerek okuluna götürdüğün evladına kötü davranıyor olmanın sebebi topluma duyduğun öfkede olabilir. Bunun farkında mısın bilmiyorum. Seni daha önce Karalamalarıma yazmıştım. Geçen seneler senin davranışlarını, bizimde senin çözüm ortağın olmadığımız gerçeğini değiştirmemiş. 

Sen yine sabah elinde bir poğaça ile çocuğunu çekiştirerek götürüyor, ve poğaçayı yemediği için kafasına vuruyor sonrada çocuk ağlayınca bu seferde neden ağlıyor diye tekrar vuruyorsun. 

Aslında Toplumun bu duyarsızlığına, sıkıntını paylaşmamasına, haline ve ahvaline kör, sağır, umursamaz kalmalarının sıkıntısını evladından çıkarmaya çalışıyorsun. Böyle yapma, evladına kötü davranma. De ki "Ey İman ettiği iddiası ile ortalarda  caka satan Topluluklar, bu halimizi görün ve Allahın size bizim ile paylaşmanız için verdiği nimetlerden bize de verin. Verdiklerinizi başımıza kakmayın, bizi aşağılamayın, bizi hor ve hakir görmeyin" Sonrada şu ayetleri hatırlat ki içimizde aklı selim kişiler çıkıp sana ve diğer fakir kardeşlerine yardımcı olabilsinler.


Bakara Suresi 262
Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan, fakirlerin gönlünü kırmayan kimseler var ya, onların Allah katında has mükafatları vardır. Onlar için korku yoktur, üzüntü de çekmeyeceklerdir. 

Bakara Suresi 264
Ey iman edenler! Allah'a ve ahiret gününe inanmadığı halde malını gösteriş için harcayan kimse gibi, başa kakmak ve incitmek suretiyle, yaptığınız hayırlarınızı boşa çıkarmayın

Müdessir Suresi 264
Yaptığın iyiliği çok görerek başa kakma.

Zariyat Suresi 55
Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt müminlere fayda verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder