15 Şubat 2015 Pazar

Vahşete Kılıf bulmak...

Kalem  4  Ve sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.

Denilerek gönderilen Peygamber (a.s)'ın tabileri veya geçmiş tüm İnsanlığa
ışık olarak gönderilmiş Peygamberleri örnek almayacak isek bizler hangi Ahlakı örnek olacağız. Nasıl oluyor da bir genç Hanım Kardeşimiz katledilmesi üzerinden "mini etek" abukluğunu konuşulabiliyor toplum. 

Kendini Müslümanlığa nispet edenlere, Yüceler yücesi Rahman ve Rahim 
Rabbimiz Kur'an da şu uyarıyı yapmıyor mu?

Duhân  39  Onları sadece gerçek bir sebeple yarattık. Fakat onların çoğu bilmiyorlar. 

Bu konuda üzülmüyoruz da, örnekliği yaşamın tüm noktalarına göstermiyor ve temsil kabiliyetimizi yükseltme çabasına girmiyoruz. Bu konuda Müslümanlar olarak kendimizi de sorgulamamız gerekir. Ahlakımız, dürüstlüğümüz, emanete bakışımız, kendimiz gibi düşünmeyenlere davranışımız ve daha niceleri....

Ahlaksızlığın dini, mezhebi, meşrebi, laikliği, ateistliği olmaz a dostlar. Ahlak evrensel kabulleri olan bir kavramdır. Bu konuda Mustafa Küçükhüseyin ve Arif Arcan Ağabey ne söylerler, ne yazarlar merak ediyorum doğrusu. Bu konu Felsefi ve sosyolojik bir durum olsa gerek...

Şevket Hüner Ağabeyi biliyorum çünkü :)

Serdar Karamanlı
15 Şubat 2015


İbrahim  24  Görmedin mi Allah nasıl bir misal getirdi: Güzel bir sözü, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca (benzetti).

İsrâ  53  Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.

Hac  24      Ve onlar, sözün en güzeline yöneltilmişler, övgüye layık olan Allah'ın yoluna iletilmişlerdir.

Fâtır  10  Kim izzet ve şeref istiyor idiyse, bilsin ki, izzet ve şerefin hepsi Allah'ındır. O'na ancak güzel sözler yükselir (ulaşır).

Zümer  18 O kullarımı ki, onlar sözü dinlerler, sonra da en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. Gerçek akıl sahipleri de onlardır.


Fussilet  33   (İnsanları) Allah'a çağıran, iyi iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyenden kimin sözü daha güzeldir?

En doğrusunu ve en güzeli Allah söylemiştir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder