26 Şubat 2015 Perşembe

BESDER Öğrencileri ve Balkan Gönüllüleri Kahvaltıda Buluştular

        
    Her ayın son Pazar günü Besader’in düzenlenmekte olduğu kahvaltıprogramında Balkanlı öğrenciler ve Balkan gönüllüleri bir araya gelmektedirler.  Geleneksel hale gelen halk-öğrenci buluşmasının gerçekleştiği kahvaltı programlarında her ay farklı bir Balkan ülkesi; slayt gösterileri, fotoğraf sergileri ve o ülkeden gelen konuşmacıların konuşmalarıyla katılımcılara tanıtılıyor.

 Ekim ayında Kosova, Aralık ayında Bulgaristan tanıtılırken 22 Şubat Pazar günü yapılan son kahvaltı programında ise katılımcılar Makedonya’yı daha yakından tanıma imkanı buldular.

Yapılan kahvaltının ardından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, Besader adına sahneye gelen Mehmet Sönmez, kahvaltıya katılan Balkan gönüllülerine ve Balkanlı öğrencilere ‘hoşgeldiniz’ derken Besader’in yaptığı faaliyetler hakkında da kısa bir bilgi verdi. Besader tanıtım slaytının gösteriminden sonra, programa katılan misafirler adına Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.
Erol Özvar’a ve eski İ. Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kuzey Ajansı sahibi sayın Erhan Erken’e selamlama konuşmaları yapmak üzere söz verildi.
 Erol Özvar hoca öğrencilere kendilerini çok iyi yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunurken, Erhan Erken de; artık Balkanlara turistik geziler düzenlemenin ötesine geçerek oralarda kalıcı ve istihdam oluşturucu projeler yapmanın vaktinin geldiğini söyledi. 

Programın ikinci kısmını oluşturan ülke tanıtımında, öğrencilerin hazırladığı Makedonya tanıtım slaytının seyredilmesinden sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Makedonya Kültür Bakanı Müşaviri Sayın Behuciddin Şahabi, öncelikle Balkan gönüllüleriyle Balkanlı öğrencileri bir araya getiren ve bizleri de bu programa davet eden Besader’e çok teşekkür ediyorum, diyerek sözlerine başladı.



 “Balkanlı Müslümanlar ile Türkiye’deki Müslümanlar farklı topraklarda yaşasalar da kalpleri bir atmaktadır” diyen Behuciddin Şahabi, Üsküp’ün 521 yıl Osmanlı idaresinde kaldığını bunun sonunda da yüzlerce cami, medrese, hamam ve hanların hatıra olarak Balkan Müslümanlarına bırakıldığını söyledi.  Türkiye’de sanat tarihi okumuş bir Kültür Bakanı müşaviri olarak bu eserlerin yeni nesillere sapasağlam devredilmesi için Türkiye hükümeti ve sivil toplum kuruluşları ile elele çalıştıklarını belirten Şahabi, Türk Hükümetine ve Türkiye’deki STK’lara Makedonya’ya verdikleri destekten dolayı da müteşekkir olduklarını ifade etti. 
Makedonyalı öğrencileri kendilerini Türkiye’de yetiştirdikten sonra Makedonya’ya hizmet vermek üzere beklediklerini söyleyen Şahabi, Balkanlı öğrencilere verdiği desteklerden dolayı Besader’e şükranlarını sunarak konuşmasını bitirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder