18 Haziran 2013 Salı

Aramızda konuşa bileceğimiz bir dil geliştirebilmek...

Bir hatırlatma

Terbiyeli olmak  her kişiye lazım diyorum , Bizler içimizde hata yapan kardeşlerimizi de uyarırız. Terbiyeli olmak ve eleştiri üslubunu öğrenmek veya öğretmek için MASALARDA oturmaya gerek yok. KIZMIYORUZ, hatırlatıyoruz.
Meydanlarda din bezirganlarının arkasından gitmeye gerek olmadığı gibi, 
Allahsız ve Ahlaksız yaşamayı kendine düstur edinenlerin de ardından Meydanlara inmenin memleketi huzursuzluğa sürüklemenin bir manası olmadığını hatırlatıyoruz.
Bu hatırlatmalar bize, Okuduğumuz ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Allahın Mukaddes Kitabı KUR'AN dandır. Ve Peygamber şahsıda şöyle dememiz istenir. 

"(Gaşiye 88) 21 Artık sen öğüt ver!(hatırlat) Sen ancak bir öğüt vericisin. 22/ Sen onların üzerinde bir zorba değilsin." 

Bir de DİN de helal / haram koyma yetkisi Allah'a ait kavramdır. Bizler zorbalık yapıp sizlere neler yapıp yapmayacağımızı söylemiyoruz. Aramızda konuşa bileceğimiz bir dil geliştirmeye çalışıyoruz. Bu zor tabi, hele şimdiler de daha da zorlaştı. Ama yılmayacağız çalışmaya devam edeceğiz..... 

1 yorum:

  1. Fatma Bahadır toplumumuzun terbiye ahlak edep gibi kavramları o kadar fazlasıyla değişti ki...ve bu hallere o kadar fazla alışıldı ki artık bazı şeyler toplumda yadırganamazlığı içine fazlasıyla sindirdi...ortak dil bulamaya gelince hakikati inkara şartlanmış nefislerle çok zor gibi duruyo....ama seni ve senin gibi bir kaç şahsiyeti daha bu konuda gayretli buluyorum...Allah emek edenlerin emeğini asla zayi etmez.....

    YanıtlaSil