5 Ekim 2012 Cuma

Umut veriyor muyuz..

Önümde açık duran Kur'an da 26/2,3,4,5 ayetleri duruyor. Fark etmişsinizdir, Rabbimiz bize geçmiş kavimleri anlatıyor ve bir nevi sizlerde onlar gibi olmayın "Aldatılmayın" diyor bu net peki durumumuz ne...

Deniz kenarında oldukça açık bir hanım, yanın da oturan orta yaşlarını geçmiş bir hanıma " Rabbim beni hiç sıkmadı, hiç derde koymadı. Hep yardım etti." bu ifadeler yabancı değil. Dindar görüntümüz ile bizimde kullandığımız ifadeler hiçte farklı değil. Her iki görüntü de bir kandırılmışlığı ifade ediyor. Bu Allah ile aldatılmayı ifade ediyor. Kur'an da bize şöyle bildiriliyor.
31 Lokman Suresi 33. Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiçbir babanın çocuğuna hiçbir yarar sağlayamayacağı, hiçbir çocuğun da babasına hiçbir yarar sağlayamayacağı günden korkun! Şüphesiz Allah’ın va’di gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O aldatıcı şeytan da Allah hakkında sizi aldatmasın.

35 Fatır Suresi 5. Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı (şeytan), Allah hakkında sizi aldatmasın.

57 Hadid Suresi 14. (Münafıklar) mü’minlere şöyle seslenirler: “Biz de (dünyada) sizinle beraber değil miydik?” (Mü’minler de) derler ki: “Evet, fakat siz kendinizi yaktınız. Başımıza musibetler gelmesini gözlediniz, şüphe ettiniz. Allah’ın emri gelinceye kadar kuruntular sizi aldattı. O çok aldatıcı (şeytan) Allah hakkında da sizi aldattı.”

Evet aldatıldık, sorun şu ki başımızdaki iktidarla, artan islami cemaatlerin çeşitliliği ile de aldatılıyoruz. Evet geçmiş kavimlerin aldandığı gibi aldandık. Mehmet Alagaşın sorduğu gibi sorarsak hakikaten biz "UMUT VEREN BİR ÜMMETMİYİZ"

24 AĞUSTOS 2012
SERDAR KARAMANLI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder