5 Ekim 2012 Cuma

Sisle Gelen Yolcu...


Sisle Gelen Yolcu

Jean-Christophe Grangé

Çeviren: Tankut Gökçe

Yayın Tarihi : Haziran 2012

Sayfa Sayısı : 680

Kitabı Bitiriş Tarihi : 5 Ekim 2012

DOĞAN KİTAP




Yazar
Fransız yazar Jean-Christophe Grangé 1961’de Paris’te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı. "Paris-Match" için gezi-macera röportajları, "Figaro Magazine" için bilimsel röportajlar hazırladı. Leyleklerin göçü üzerine hazırladığı yazı dizisinden esinlenen "Leyleklerin Uçuşu" adlı ilk romanı 1994’te yayımlandı. Bu kitap sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi. Fransa’da 450 000 adet satan ve dünyada 20 dile çevrilen "Kızıl Nehirler" yazarın ikinci romanı. Grangé’nin üçüncü romanı "Taş Meclisi" ise eylül 2000’de çıktı ve yalnız Fransa’da kısa sürede 150 000 adet sattı. Mathieu Kassovitz tarafından filme çekilen ve başrollerini Jean Reno ve Vincent Cassel’in oynadığı "Kızıl Nehirler" Hollywood’u keşfetmek için iyi bir koz.

Kitap Hakkında:
Benliğin karanlık sularında dolaşan “bavulsuz yolcu”
Tren raylarında bulunan, hafızasını yitirmiş bir adam… Aynı yerde, bir bakım çukurunda çırılçıplak bir ceset... Ve olay üzerine polis tarafından çağrılan psikiyatr Mathias Freire… Polis, hafızasını yitirmiş adamı sorgulamak isterken, Mathias kendisinde de aynı kişilik hastalığı olduğunu fark eder. Acaba aranan seri katil kendisi midir?

Ben ne düşünüyorum;

Huuuuu müthiş bir kitap, nasıl bittiğini anlamadım. İyi bir zihin boşaltma kitabı, her ağır kitabın sonuna aldığım Romanlar arasın da en iyisi diyebilirim. Şimdi Musa Şimşekçakan ağabeyin "SÖZÜN GÜCÜ"Kitabına girebilirim gönül rahatlığı ile…

5 Ekim 2012
Serdar Karamanlı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder