15 Kasım 2010 Pazartesi

Türk Aynştaynı "Oktay Sinanoğlu Kitabı"

Kitabın Adı Türk Aynştaynı "Oktay Sinanoğlu Kitabı"
Kitabın Yazarı Emine BAYKARA
Yayınevi ve Adresi Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul
Basım Yılı 2001

 Kitap, gazeteci-yazar, Emine ÇAYCI'nın Oktay Sinanoğlu ile yaptığı 435 sayfalık, uzun bir söyleşiden oluşmuştur. Ancak söyleşi bölümünün ardından Sinanoğlu'nun hayat hikayesi tarih sırasına göre verilmiştir. Ayrıca Sinanoğlunun yayınlanmış yüzlerce kitap, makale v.b. yayınlarının bibliyografyası kitaba eklenmiştir. Kitabın son bölümü, Sinanoğlu'nun hayatının çeşitli dönemlerine ait çekilmiş fotoğraflardan bir albüm ve yine Sinanoğlu hakkında yerli ve yabancı basında çıkmış haber küpürleri ve ona verilmiş ödüllerin belgelerinden oluşmaktadır.

Oktay Sinanoğlu, söyleşi boyunca kendisi, ailesi, mesleği, hayatı, gezileri, büyük projeleri, bilimsel ve sosyal konulardaki tespit, görüş ve yorumlarını aktarır.

Ben ne düşünüyorum;

  • Benim yine bir solukta okuduğum kitaplardan bir tanesi iki kez okudum bu kitabı dostlarıma  ve evlatlarına muhakkak okumasını tavsiye edeceğim kitaplardan birisini daha tanıttığım için mutluyum.

Lütfen çocuklarımıza bu Güzel Türk Büyüğünü tanıtın. Oktay Sinanoğlu şu anda Belçikada yaşamaktadır. Ve Ülkesi ondan fazla yararlanamamış bir Türk Büyüğüdür. Adam mücadele etmiş ama malesef aynı kafa ne diyeyim başka Oktay Sinanoğlu gelirmi bu dünyaya?
Selam ve Dualarımla
Serdar Karamanlı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder