15 Aralık 2014 Pazartesi

Diyanet Makam Aracı Almış. Peh peh peh...


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındığı öğrenildi. Gündeme bomba gibi düşen haber üzerine Diyanet'ten makam aracı açıklaması geldi: Bütçede vardı, aldık dedi. Peki o Mercedes'in gerçek fiyatı ne?

Mercedes'in resmi sitesinde S500 Long için verilen vergiler dahil liste fiyatı 877 bin 600 TL olarak belirlenmiş. 4MATIC LONG modeli ise 909 bin 300 TL. Ancak marka bu model araçların makam otomobili olarak sipariş edilen özel yapımlarına (kurşun geçirmez cam, zırh vb..) eklenen ekstra özelliklere göre farklı fiyatlar isteyebiliyor. Böyle durumlarda ise rakam 1 milyon TL'yi buluyor bazen de aşıyor.
Kaynak:     http://gundem.bugun.com.tr/o-arabanin-gercek-fiyati-haberi/1390080

Diyanet'ten makam aracı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, makam aracı haberlerine yaptığı kapsamlı açıklama ile tekrar cevap verdi.

Aracın maliyetinin 322 bin TL olduğu, zırhlı olmadığı, makam aracının 2006 yılından bu yana yenilenmediği ve eski aracın sürekli arıza vererek hizmette aksamalara neden olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca aracın, Maliye Bakanlığı verdiği izin doğrultusunda, satın alma işlemleriyle ilgili her türlü ihale ve yasal prosedürün Devlet Malzeme Ofisi tarafından icra edildiği belirtildi.
Kaynak: http://www.sabah.com.tr/gundem/2014/12/14/diyanetten-makam-araci-aciklamasi#

İsraf Haram değil mi Bay, Görmez? 
Neyin Dinini yaşıyorsun?
Göz yaşların ile Dua ederken Bu İsrafın İçin AF DİLEYECEK MİSİN?
Af dİlemen yetmez Aracı geri verip Parası ile Evi olmayanlara ev alacak mısın?
Hakkım var ise size Haram ediyorum. Vesselam...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder