21 Mayıs 2013 Salı

Yolunuzun belli olduğunu düşünüyorsanız, Allah'a bir dönüş hala mevcuttur.

Bu günkü köşe yazısında Ahmed Şahin, "Nefsimizi hesaba çekme günlerindeyiz" diye başlık atmış. Bizlere bir öneri de bulunuyor, malum üç aylar başladı ya o bakımdan.

Şöyle devam ediyor yazısına " İnsan, günahıyla sevabıyla geride bıraktığı hayatına şöyle bir bakmalı, geçmişine tefekkürle nazar edip geleceğine de tedbirler almalıdır bu ay ve günlerde.."

Hakikaten 40'lı yaşları geçtiğimiz günlerde buna çok ihtiyacımız yok mu? Yazar şöyle sorularla devam ediyor.

Kendimi yenileme ve dini hayatımda ilerleme karar ve azmim? 
Allah için neler yapıyor, hayatımı nelerle değerlendiriyorum? 
Yaşadığım seneler gerçekten de hedefini buluyor, gayesine uygun şekilde sürüyor mu?  Vicdanen müsterih miyim hayatımın geçen senelerinden, aylarından ve hatta günlerinden? Toplum içindeki yerim, meşgul olduğum işlerim nasıldır?

Bu sorulara cevap arıyorduk niceden beri, yaşadığımız olumsuzlukları kafasına takan büyüklerimizin olması ve bunu yazı ile de olsa anlatmaları içim deki umudu artırıyor. Umulur ki bu yazıdan her birimiz istifa eder ve  kendimize bir çeki düzen veririz. Yazıdan son olarak şu bölümü alıntılayıp yazının devamını okuyabilmeniz için bağlantısını vereceğim. Haydi bakalım Af kapılarının ardına kadar açılacağı günlere yaklaşıyoruz ha gayret.....

- İnsanlar ya hayır kapılarını açanlardan ya da şer kapılarını zorlayanlardan olurlar. Bundan sonra da konu şöyle bağlanıyor:
-Müjdeler olsun o kimseye ki, hayır kapılarını açanlardan olur. Eyvahlar olsun o kimseye ki, şer kapılarını zorlayanların içinde yer alırlar!..
Serdar Karamanlı
21MAYIS2013


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder