23 Mayıs 2013 Perşembe

Müdessir suresinden notlar..

Musa Şimşekçakan Ağabeyin Yazmış olduğu SÖZÜN GÜCÜ kitabını, Şevket HÜNER ağabey ile okumaya devam ediyoruz. 16 Mayıs 2013 perşembe gecesi yaptığımız okumalarda Müdessir Suresi 6ncı ayetteyiz ve ayet şöyle,

"Çok şey isteyerek (sakın) insanlardan (anlattıklarına karşılık) bir beklenti içine girme. (Rabbi'nin büyüklüğünü dile getirdiğini unutma)" 

Musa Ağabey, ayetin altına açıklama yaparken şöyle yazmış.

"Verdiğini çok görerek minnette bulunma!
Çok şey yapıyorum diyerek  hemen karşılık bekleme!
İyilik yapmayı kendine kazanç aracı kılma, servet yığma hayallerine kapılma!
Malın daha fazla verilsin diye verme!
Yaptığın iyiliği çok görerek başa kakma!
Daha çok istekte bulunmak için iyilik yapma!
Bir şeyi, daha fazlasını elde etmek için ve başa kakarak verme!
Az verip çok isteme!"  şeklinde pek çok anlam verilen bu ayet yine Allah'ın büyük sayılmasıyla ilişkilidir. Ayete "Yaptığını çok görerek gevşeme." anlamını verenler de vardır." (Sayfa 212)

Şimdiler de çevremiz de veya televizyonlar da seyrettiğimiz dini anlatanlar böylemi davranmaktadırlar? Ben cevap verebilirim, bir çoğunu biliyorum ki HAYIR.
Öğrenmek isteyen insanların meraklarını gidermek için hatırı sayılır paralar alıyorlar ve inanın bu azımsanacak bir ücret değil. Şevket ağabey onun için haklı olarak şöyle serzenişte bulunuyor. "Peygamberin, bir şey istemediği bir ortamda, bir kimsenin hiç bir şey istememesi gerekir. Kimse ile paylaşmadığımız, yalnızca Allah'a sunacağımız tertemiz amellerimiz olsun. Müslümanlar kendilerine (nefislerine) söz geçiremediği için, iş dudak tiryakiliğine dönüyor."

Ne demeliyim ki, okuduğumuz sayfaları tekrar ederken ve aldığım notları temize geçerken içim daralıyor. Ve soruyorum kendime "sen ne zaman böyle davranacaksın?"
Rabbimize etrafımıza Güzel Adamlarını gönderdiği için teşekkür etmeliyim. Hamd Olsun Allahım..

Serdar Karamanlı
23 Mayıs 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder