18 Nisan 2013 Perşembe

Müzemmil Suresinin Ardından...

                  Musa Şimşekçakan Ağabeyin yazmış olduğu SÖZÜN GÜCÜ kitabını Şevket Hüner Ağabeyle okumaya, anlamaya, Kur'an'nın gerçek de bizlerden neler beklediğini ve yaşamımızı nasıl yön vermemiz gerektiğini anlamamıza yardımcı olabilecek ip uçlarını aramaya devam ediyoruz.
                24 OCAK 2013 de başladığımız Müzemmil Suresini 11 Nisan da okumayı bitirdik.
Aldığım notlar vardı. Altını çizdiğim konular açıklamalar vs. Ama 191nci sayfada yer alan son paragraf beni çok etkiledi. Onun için aldığım notları ve altını çizdiklerimi bir tarafa bırakıp bu notu paylaşmak istiyorum.

(Sayfa 191'den) Bugün inanalar, ellerinde bulunan gücün yeterince farkında değildirler. Maalesef pek çok insan, alemlerin Rabb'inin arkasında durduğunu ve savunduğunu sözlerinin canlılığını anlamaktan uzaktır. Bu canlılığın onlara kazandıracağı nimetlerden habersiz olmaları son derece üzücüdür. Oysa servet ve iktidarın asla veremeyeceği gücün, aslında vahyin içinde apaçık durduğunu fark etmeleri için gece yada gündüz onunla arkadaş olmanın yollarını aramaları gerekir. 

Kur'an hiç bir arkadaşını yolda bırakmaz ve indiği sahadan gerçekleşmeden asla ayrılmaz. Sadece ahlakın kendisine kapı açmasını bekler. O'nun girdiği kapıdan batılın girmesi ve yer bulması imkansızdır.

Şüphesiz her şeyi en iyi bilen Allah'tır.


18 Nisan 2013
Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder