25 Mart 2013 Pazartesi

Gündüzün Adam Aramak...


Çevrenizde bulunan İnsancıklara dikkat edin. Özelde de Bir o siyasi parti, bu siyasi parti dolaşan bukalemunlara dikkat edin. 
Bunların bir özelliği de Muhafazakar gözükmesidir. Çevresinde güya dindar gözükürler. İki hanım, biraz para ve bir düzenin içine girdiklerinde  ne din kalır ne diyanet. Dostlar, dindarlıkları üzerinden sizleri kandırmalarına müsaade etmeyin. Sakalları, bıraktıkları bıyıkları sizleri kandırmasın. Sakal ve bıyık ADAM olanlar da ve ADAM kalanlar da iş görür. Nice hanımlar tanıdım, bu anlattığım Münafık din bezirganlarından daha ADAM'dırlar.

Filozof Diyojen'in "gerçek adam"ı aramak için gündüz fener yaktığını herkes bilir. Fenerle ne aradığını soranlara, onların dikkatini çekmiş olmanın hazzıyla, "Adam arıyorum, adam!" dermiş. Yani demek ister ki, sureta adam/şeklen insan çok, fakat sireta adam/ahlaki ve manevi açıdan gerçek insan yok...
II. Abdülhamid'in kızı, babasının hatıratını ihtiva eden kitabında "Bu milletin uğradığı en büyük sıkıntı kaht-ı rical meselesidir." dediğini nakleder ki; o koca sultan, sadrazam tayin etmek istemiş, fakat devlet adamı sıfatını taşıyan bir kimseyi bulamamanın sıkıntısı ile "Ah kaht-ı rical!" diye inlemiş.(http://ra55.blogcu.com/fenerle-adam-arayan-filozof/9877685)

Tarihten bu iki örneği niye verdim, Sakalları beyazlaşmaya başlayan dedi ki, şöyle yazsaydın daha iyi olabilirdi "hiç bir şey değişmemiş"  demişti ya Hakikaten değişmemiş Sureti adam gibi ama içinde “esfelesafilin” taşıyarak yaşıyorlar. Aman dostlar dikkat az da değiller aman ha.

Serdar Karamanlı
25Mart2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder