7 Eylül 2010 Salı

Salih ÖZAYTÜRK'ten Ontoloji yazıları

Kitap Adı: Kendinde Öte Bir Yol
Yazarı    : Salih ÖZAYTÜRK
Yayınevi : KARAKALEM

Salih ÖZAYTÜRK ismi ile bir televizyon kanalında tanıştım, sakin duruşu ve anlam yüklü konuşmalarının takipçisi oldum. Bu süre zarfında bir takım fikirlerinden istifade etme fırsatımda oldu.
Kendinden Öte Bir Yol, Salih Özaytürk’ün ilk kitabı. Kitap, baştan sona, varoluşa dair sorgulamaların derin bir teslimiyetle atbaşı gittiği, keskin ontolojik çözümlemelerin enfüsî açılımlara eşlik ettiği bir çizgide ilerliyor. Ve son tahlilde, okuyucunun iç dünyasında özlenesi bir hali, bir ‘huzur hali’ni miras bırakıyor.

Salih ÖZAYTÜRK'ten yeni çözümlemeleri içeren yazılarını ve kitaplarını bekliyoruz.

1 yorum:

  1. "Kitap, baştan sona, varoluşa dair sorgulamaların derin bir teslimiyetle atbaşı gittiği, keskin ontolojik çözümlemelerin enfüsî açılımlara eşlik ettiği bir çizgide ilerliyor."
    Masallah!!!

    Bu ne Abi yaa? Bu ne? Kimin aklina, niye ve nedemeye bu tip zavalli cümleler kurma ihtiyaci gelir. Gercekten bu ne yaa..."...keskin ontolojik çözümlemelerin enfüsî açılımlara eşlik ettiği..." Yazacak kelime bulamiyorum...Tuhaf. Anlasilir olmayi, kendileri icin bir Zull sanan bu Güruh, bu tip, kendilerinin dahi anlayamadiklari Cümleleri kurarak, kimi etkilemek istiyorlar bilinmez. Tam Türk Mali bir durum. Erman Kuzunun kulaklari cinlasin.

    YanıtlaSil