10 Aralık 2022 Cumartesi

Sessiz sedasız bir isyan....

 Sabahları bir inat uğruna karanlıklar da yollara dökülen sessiz yığınlar arkadaşım Mesut'un dediği gibi doğduğuna bin pişman. 

Yaşadığı hayata sessiz sedasız isyan eden insanlar bir çıkış yolu bulmak istiyor fakat mümkün gözükmüyor. Sebebi siyasal İslamcıların ülkeyi derin bir yoksulluğa ve sefalete götürmeleri..

Dene bilir ki iktidara geldiklerinde geçmişte ülkeyi yönetenler iyi miydi tabiki hayır. Peki sorun ne? 

Şimdi ki iktidar sahipleri sessiz sedasız isyan edenlerin sesi olma iddiasıyla geldiler. Kendilerinin sesinin pek yüksek çıktığı kesin asıl mesele sesi olmaya geldikleri kesimin hali sabahları erkenden gece karanlığında rızkının peşine düşen üç kuruşluk maaş talim yığınlar seçimler de ses verebilir mi? 

Düşüne bilenler açısından durum vahim, çünkü sessiz sedasız isyan edenlerin seçimlerde isyan etmeyi düşünmediklerini görmek son derece umut kırıcı ve yıpratıcı. 

Kendilerini düşündüğünü sandıkları kişi/kişiler maalesef onlar ile alakalı işler içinde değiller ama görüntü ve algı yönetiminin başarılı bir performans ortaya koyduğu kesin. 

Gördüğümüz kadarıyla önümüzdeki seçimin iyiler ve kötüler arasında geçeceği gerçeğini anlatamayan siyasetçiler, halkı ve sessiz sedasız isyan edenleri ikna edebilecek mi?

Aslında onları ne kadar anlamadıkları ve onlara bir umut veremedikleri gerçeği çok can sıkıcı. 

Gerçekten coğrafya kader midir?

Serdar Karamanlı

10 Aralık 2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder