12 Eylül 2020 Cumartesi

Siyasal İslam'ın partileri...

 Rahmetlik Erbakan ile başlayan Siyasal İslâmî hareket uzun emekler ve fedakârlıklar üzerine Millî Nizam partisinin 1970 ile başlayan ve 2020 yılına kadar gelen süreçte neler yaşandı bu bir araştırmanın konusu umarım iyi çalışılmış bir eseri okuma fırsatımız olur.

Benim baktığımda gördüğüm kadarıyla şöyle bir komplo teorim var. Türkiyemiz de, görünürde bir kavga veya derin fikir ayrılıkları yaşayarak ayrılanlar başka Siyasasi İslâmî particikler kurdular/kurmaya de devam edecekler.

Sanki bu oluşumun şöyle bir fikri var, Halkımız seçim zamanı geldiğinde oy kullanırken bizim içimizden çıkan partilerimizin dışına çıkmasın. Marjinalini de biz kuralım, Demokratik görünümünlü olanını da hatta bu ikisi arasında farklı tercihlerde olabilecekleri de. 

Bu İslami Siyasi hareketlerin, siyaset arenasında ki tüm aktörlerini çalışacak birilerine ihtiyaç var bence. Aslında bu Siyasi oluşum nasıl bir çalışma ile bu günlere geldiği tüm İslami tarikatlar, dernekler, vakıflar ve oluşumların bunda ki etkisinedir? Katkısı nedir? 

Başka paydaşları var mı? Vs...

Merakla beklemekteyim....

12 Eylül 2020 Cumartesi 07.05

Serdar Karamanlı







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder