4 Eylül 2020 Cuma

Doğu Akdeniz gerilimi...

 Dünya egemenleri yine Ortadoğu'da ve yine Ortadoğu'nun kıyılarında karışıklık peşinde.

Uçak gemileri geliyor, ortak askeri tatbikatlar yapılıyor, Yunanistan'a uçak satıyorlar silah satıyorlar. Türkiye'miz savunma sanayine acaip para akışı sağlıyor. Araplar zaten kendi yöneticileri üzerinden hep aynı kucakta ve ineceğede benzemiyor. Arap baharı hikayesi yüzünden Mısır ve Libya'da durum zaten vahimdi daha beter oldu/olacak. 

Fransa bir Lübnan'a geliyor bir Irak'a gidiyor, Libya'da ki meşru hükümet ile kontak kurmaya çalışıyor. Suriye'de insiyatif almaya çalışıyor ve final de gerilimi tırmandırıyor.

Almanya bütün sinsiliği ile çalışmaya devam ediyor. Avrupa'nın abisi görünümünü sürdürmeye çalışıyor. 

İngiltere görünürde yok, acaba yok mu?

Amerika ve şımarık çocuğu Arapları kafa kola almış anlaşmalar yapıyor, hava sahaları açılıyor ve ortak ticaret alanları oluşturma konularında ilerleme kaydediyorlar. Yunanlılar, Rumlar ve Mısır ile anlaşmalar yapıyor ve Türkiye'mizi dışlıyorlar. Gerilim yükseliyor sular ısınıyor.

Peki bunlar kimin işine yarıyor? Aslında ne oluyor? Dünyanın en kadim coğrafyasının insanların dan ne saklanıyor?

Ben baktığım yerden şunu görüyorum, başka bir şeyler oluyor ve oraya bakmamız istenmiyor. Işıkları bu tarafa tutanlar gölgeleri içinde başka işler peşindeler. Şimdilik bilemiyoruz, fakat çok sonraları öğreneceğiz. Acaba iş işten geçtikten sonra mı öğreneceğiz. Görünen o ki yine öyle olacak.

Çünkü ışığı tutanlara kimse ışık tutup gölgeyi aydınlatmak kimsenin aklına mı gelmiyor? Yoksa gücü mü yok? Yada iş birlikçi mi?

Sanki öğrenmeyeceğiz.

4 Eylül 2020

Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder