11 Ocak 2016 Pazartesi

Fitne'den nasıl kurtuluruz?

Tirmizi'nin Haris'den onun Ali'den onun Peygamber efendimizden diye rivayet ettiği aynı zamanda Ebu Nuaym el-Esfahani'nin ve başkalarının birçok yoldan Ali'den onun Peygamber efendimizden diye rivayet ettiği Kur'an-ı Kerim hakkında bilinen hadisde şöyle denilmektedir:
Ey Allah'ın Rasulü dedim. Pek çok fitneler olacaktır. Bunlardan kurtuluş nasıl olur? Şöyle buyurdu.
"Allah'ın kitabı. Onda sizden öncekilerin bilgisi, sizden sonrakilerin haberi, aranızdaki anlaşmazlıkların hükmü vardır. O hakkı bâtıldan ayıran sözdür. O bir şaka değildir. Her kim zorbalığından ötürü onu terk edecek olursa Allah onun belini kırar. Her kim ondan başkasında hidayet arayacak olursa Allah onu doğru yoldan saptırır. O Allah'ın sapasağlam ipidir. O hikmeti sonsuz öğüttür. O sırat-ı mustakimdir. Hevaların kendisini doğrudan saptırıp uzaklaştırmadığı kitaptır. Görüşler onunla ayrılığa düşmezler. Onunla diller karışmaz. Çokça tekrar edildiğinden ötürü eskimez. Onun hayret verici özellikleri bitip tükenmez. İlim adamları ona doymaz. Ona göre söz söyleyen doğru söyler. Onun gereğince hüküm veren adalet yapar. Gereğince amel eden ecir alır. Ona davet eden dosdoğru yola iletilir."

1 yorum:

  1. Bu hadisi paylaştığın için seni tüm kalbimle tebrik ediyorum. Allah senden razı olsun güzel kardeşim benim. Allah'ın kitabına tutunup dosdoğru yoldan ayrılmamayı rabbimden niyaz ediyorum.

    YanıtlaSil