23 Ocak 2013 Çarşamba

Kandiller üzerine...



Bu gün, Facebook ve telefonlar Kandil mesajları ile doluydu yine.
Kur'an hayata şekil vermek için, kulları arasından o zaman için de en kıymetli kulu olan “ Ve sen elbette yüce bir ahlak üzeresin. (Kalem Suresi 4)" diyerek Kur'an'nın Ahlaka inmiş olduğunu bildirmiş, ve  “Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. (Ahzap Suresi 40)" diyerek, Muhammed A.S Peygamberinin sonuncusu ilan etmiştir.
Rabbimiz yine Kur'an da  "Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir. (Ahzap Suresi 21)" hatırlatması ile de örnekliğinin tartışmasız olduğunu, Peygamber A.S'ın yaşayan insanların tümüne örnek ilan edilmiştir.

“Şimdi herkes kendi hayatına, kendi yaşantısına bir baksın. Şayet Kur'an-ı Kerim sizin hayatınıza, sizin yaşantınıza inmemişse, bir aksilik olmalı değil mi?
Kadir gecesi, indirilen Kur'an'ı Kerim'e iman eden, bu Kur'an'ı canla başla yaşayan kimselerin gecesidir. Kur'an'ı terkedilmiş bir Kitab haline getiren ve bu yüce Kitab'ı yaşayarak günlerini Kadir günleri haline getirmeyen kimselerin ise sadece gözyaşı geceleri olabilir. Çünkü bu kimselerin Kadir günleri yoktur ki, Kadir geceleri olsun.." (Yakup hoca  Mehmed Alagaş-"DİVANE" kitabından)

Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler. İsra Suresi 9

Bunların tümü gerçekten iman ettiğini söyleyen ve Muhammed AS. Kendine gerçekten rehber edinenler içindir. Ne olur, siz siz olun Peygamberin ve sahabesinin yapmadığını sizler de yapmayınız. Kur’an’ı gereği gibi okumaya gayret edelim.

Serdar Karamanlı
23 OCAK 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder