30 Ocak 2021 Cumartesi

Siyaset kalitesi...

Türkiyemizin siyaseti, İslamcı siyasetin çizdiği doğrultuda ilerlerken pespaye kalitesi ile daha da kıymetini yitiridi. Ortaya çıkan durum ise son derece tiksinti verici hale geldi.

Ana muhalefet partisinin (partilerin) çabası, Siyasal İslâmî Parti'nin kendisine verdiği zarar kadar değil. Fakat bu zarar gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla seçmenlerin muhalefet partilerine yönlendirmek yerine kararsızlığın artmasına neden oluyor.

Siyasal İslam eline geçirdiği iktidarı ne pahasına olursa olsun bırakmak istemiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapacak gibi görünüyor. Hatta bu Türkiyemizin daha da fakirleşmesi ve borç batağına sürüklenmesine mal olsa dahi. 

İnsan neden bu kadar KÖTÜCÜL hareket eder anlamak mümkün değil. Anlamaya çalışmak beyhude bir çaba mı gerçekten bilmiyorum. Bizlere bahşedilen ömrü bu KÖTÜCÜL hareketlerin bir parçası olarak tamamlamak herhalde en bedbaht durumdur. 

Herkesin kendi siyasi partisini en doğru zannederken, memleket elden gitti. Borç batağına sürüklenmesinin dürüstlük iddiası ile ortaya çıkan İslâmî geleneğin takipçileri tarafından olması ise çok trajik oldu.

Sonuç olarak bizlerde, bizlerden öncekilerin Memleketimize bıraktıkları borç yükünü gelecek kuşağa devir ettik. Yazık oldu halbuki pırıl pırıl bir ÜLKE bıraka bilirdik. Fakat şahsi hırs ve benlik ülkeyi iflasa sürükledi. Garip olan bunu kendi yapmadığını düşünüyor olması, bu nasıl körlük gerçekten bilmiyorum. 

Muhtemelen yaptıkları ile mutlu ölecek, ne muhteşem işler yaptım biraz daha yaşasaydım neler neler yapacağım diye söylecek ve fakir ama mutlu taraftarları onu bir kahraman olarak milletin kesesinden yaptırdığı mabedin haziresine defnedecek. Yediği kazıktan habersiz binler gözyaşı dökecek, evlerine kendilerinin son kahramanının cenaze törenine katılmanın büyük onuru ile şişinecek yaşarlarsa torunlarına o günü hüzün ile anlatacaklar.

İşte bir halk tarihi böyle yazılacak. Fakat gerçekler arşivlerde farklı bir şekilde yerini alacak, acı gerçekler arşivlerde tozlu raflarda veya yeni hard disklerde olacak. 

Geçmiş olsun dileklerim ile.....

Serdar Karamanlı

30 Ocak 2021- 09.27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder