26 Eylül 2015 Cumartesi

Dünyamızda Kavimler göçü ve değişen bir şey yok.....

KAVİMLER GÖÇÜ
Orta Asya'da bilinen ilk teşkilatlı Türk Devleti olan Asya Hun İmparatorluğu zamanla gücünü kaybetmiş, Çin entrikaları ve baskılarına dayanamayıp zamanla dağılmaya başlamıştır.
Asya Hun İmparatorluğu'nun Batı ve Güney Batı ve Güney Hun Devleti olarak ikiye olmak üzere ikiye ayrılmasından sonra Asya'nın batısında bulunan Hunlar, Hazar Denizi ile Aral Gölü arasındaki bölgeyi işgal etmeye başlamıştır. Bölgede hüküm süren Alanlar'ın topraklarını Batı Hun Devleti'ne kaptırmıştır. Alanlar zaman içinde bölgeyi terk etmiş ve Avrupa içlerine kadar ilerlemek durumunda kalmıştır.
4'üncü yüzyılda Doğu Avrupa'da yaşayan Vizigotlar, Ostrogotlar, Vandallar ve Gepitler Alanlar'ın topraklarına gelmesinden rahatsızlık duymuştur. Hunların Volga (İtil) Nehri'nin batısına geçerek Karadeniz'in kuzeyine doğru ilerlemeleri, bölgede yaşayan bir çok kavmin topraklarında tutunamayıp batıya göç etmesine neden olmuştur. Batıya göç etmek zorunda kalan kavimler önlerine çıkan kavimleri de etkileyerek yerlerinden ayrılmalarına sebep olmuştur.
Kavimlerin yıllarca süren bu yer değiştirme hareketlerine tarihte Kavimler Göçü adı verilmiştir.
KAVİMLER GÖÇÜ’NÜN SONUÇLARI
Hunların Volga (İtil) Nehri'nin batısına geçerek Karadeniz'in kuzeyine doğru ilerlemeleri, bölgede yaşayan bir çok kavmin göç etmesine sebebiyet vermiştir. Göç eden kavimler önlerine çıkan kavimlerinde bölgelerinden ayrılmalarına neden olmuştur. Yıllarca süren bu yer değişim hareketleri sonucunda Dünya tarihinde birçok önemli gelişmeler ve sonuçlar doğurmuştur.
Kavimler Göçü'nün sonuçları kısaca şu şekilde özetlenebilir:
1. Roma İmparatorluğu 395 yılında Doğu ve Batı Roma olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
2. Batı Roma İmparatorluğu'nun 476 yılında yıkılmasından sonra toprakları üzerinde birçok Germen Devleti ortaya çıkmıştır.
3. Roma İmparatorluğu’nun parçalanmasıyla Hristiyanlık, Katolik ve Ortodoksluk mezhepleri olarak ikiye ayrılmıştır.
4. Avrupa’nın etnik yapısı değişmiştir. Barbar kavimlerin Avrupa’daki yerli kavimlerle kaynaşması sonucu yeni milletler ortaya çıkmıştır.
I. Alanlar, Vandallar ve Vizigotlar İspanya yarımadasına yerleşerek İspanyolların,
II. Angıllar ve Saksonlar Britanya adasına yerleşerek İngilizlerin,
III. Germen kavimleri Ren Nehri kıyısına yerleşerek Almanların oluşmasını sağlamıştır.
5. İngiltere, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin temelleri Kavimler Göçü sonucunda atılmıştır.
6. Avrupa’da Feodalite (derebeylik) adı verilen yeni bir rejim ortaya çıkmıştır.
7. Avrupa’da antik kültür ortadan kalkarak kilise merkezli skolâstik düşüncenin egemenliği başlamıştır.
8. Türkler Avrupa’da Batı Hun Devleti’ni kurmuştur.
9. Türk Kültürü Avrupa'da hızlıca yayılmaya başlamıştır.
10. İlk Çağ kapanmış, Orta Çağ başlamıştır.
Kaynak 
(http://www.tarihin.com/component/tag/kavimler-g%C3%B6%C3%A7%C3%BC-nedir.html)        -- --  --   --  --  -- -- -- --  --  -- 

Ne acaip bir durum hala Doğudan Batıya göç devam ediyor. Bu yaşadığımız dönem de yaklaşık 5 milyon insan şu veya bu sebeple göç ediyor görünen o ki bu göç devam edecek.
Bu hareketliliğin Sosyolojik, Ekonomik ve Psikolojik etkileri olacak. 
İki yüzlü Batı maalesef kurduğu oyunun sonuçlarını Türkiyemize ödetiyor. Eğer memleketimizde ki siyasiler bu başımıza örülen çorabı çözmek için el birliği yapmazlar ise Derin bir travma bekliyor bizi. Sınırlarımızdan kimlerin ne amaçla geçtiğini de bilmiyoruz. 
Bu sorun ve diğer sorunları, Siyasilerimizin nasıl çözeceklerine dair ortak bir çalışma da bulunmamaktadır. Çünkü kavga halindeler. Türkiyemiz bu karmaşık durumlar ile Seçimlere gidiyor.
Rabbim sonuzu hayırlı eylesin. 
Serdar Karamanlı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder