17 Haziran 2015 Çarşamba

Hayırlı Ramazanlar.....

Bakara, 184. Ayet: Sayılı günlerde olmak üzere (oruç size farz kılındı). Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder. (İhtiyarlık veya şifa umudu kalmamış hastalık gibi devamlı mazereti olup da) oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz (güçlüğüne rağmen) oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
Bakara, 185. Ayet: Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.
(Diyanet Vakıf Meali )

Siyasetin gerginleştirdiği toplumumuzun yardımına yine yerlerin göklerin sahibi Rahman ve Rahim olan yüceler yücesi Allah azzevecelle yetişti.
AKP'li, MHP'li, CHP'li, HDP'li ve diğer siyasi partilere mensup  müslümanlar bu gece sahura kalkacaklar. Bazı insanlar istesede istemesede kalkacak ve yalnızca Allah'a kulluklarının bir ifadesi olarak Oruca ve Namaza yönelecek, Rahmana niyaz edecekler.

Umarım bu niyaz, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve yeryüzünün mazlumlarının UMUDU olmaya yönelik olur.
Şeytanın tek ve en önemli düşman olduğu gerçeğini anlamamızı sağlaması duası ile....

Rabbim hayırlar nasip etsin.

Hayırlı bir Ramazan olsun İnşallah.
Allah'a emanet olunuz.
Serdar Karamanlı
17 Haziran 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder