19 Ekim 2014 Pazar

Kar Kurdu....

Ocak 1953. Soğuk Savaş'ın en gergin dönemi. Başkan Dwight Eisenhower, Stalin'in akli dengesinin bozulmakta olduğu yolunda ürkütücü bilgiler alır. SSCB'nin korkunç temizlik operasyonlarına yeniden başlayacağını ve dünyayı üçüncü bir savaşın eşiğine getirecek nükleer bomba programının tamamlanmakta olduğunu öğrenir. Böylece yemin töreninden yalnızca birkaç saat sonra, hiçbir Amerikan başkanının cüret edemeyeceği bir karar alacak ve 'Kar Kurdu' operasyonunu onaylayacaktır. Karıkoca rolünde iki CIA ajanı Rusya'nın buzlu topraklarından geçerek Moskova'ya gitmek ve dünyanın en güçlü adamını öldürmek zorundadır. Ne var ki, onlar daha Sovyet topraklarına ayak basmadan, KGB bu planı öğrenir. Artık iki CIA ajanı iki yönden gelen ölüm tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Birine hazırlıklıydılar, ama ya diğeri?

Kitap okumak bir tutku bende, özellikle Tarih, Teoloji Tarihi, Siyasi Tarih, Savaşlar ile ilgili Tarihi Kitaplar, Kur'an okumalarında Çeşitli Mealler ve Tefsirler, Peygamberin çeşitli kaynaklardan hayatı, Hrıstiyanlıkla ilgili bir çok eserlerden anladığım şey şu oldu, Bakara Suresi "30. Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?" İnsanlık tarihimiz maalesef kan, göz yaşı ve adedini dahi telaffuz edemeyeceğimiz kadar masum insanların katli ile dolu. Stalin, Hitler ve Mussolini manyaktı da  Truman akıllı mıydı? Ya bizim tarihimizin manyakları?


Bu kadar manyak psikopatlar ile Yaratıcımızın en güzel biçimde ve her yaratılmışa yetecek olan Dünyamızda yaşamak bana çok acı veriyor. Bu Manyakların Tarihin tozlu sayfalarında kalmamış olmaları gelecek için İNSANLIK AİLESİ için çok endişe verici olsa gerek.....


Kitap Bitiş Tarihi : 19 EKİM 2014 
İstanbul 2014/23

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder