1 Nisan 2014 Salı

Kütüphane Haftası'na girdik biliyormuydunuz?


Kütüphane Haftası Hakkında

Kütüphaneler ve kitaplar için 50. kez buluşuyoruz!  Bu yıl  31 Mart – 6 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftası, yarım asırlık bir geleneğin yansıması olarak özel bir anlam taşıyor. Bu yönü ile ülkemizde kesintisiz olarak kutlanan en uzun soluklu etkinliklerden biri olma özelliği ile dikkat çekiyor bu hafta.  
“Hayat Boyu Kütüphaneler” olarak belirlenen hafta sloganı ise,  aslında tüm İstanbul halkı için kentin kütüphanelerini keşfetmeleri için içten bir çağrı anlamı taşıyor. Kutlama programı kapsamında; İstanbul’daki kütüphaneci ve bilgi profesyonellerinin yanı sıra, çocuk ve gençlerden yaşlılara yönelik birçok etkinlik ve buluşma gerçekleştirilecek.
Kütüphane Haftası Kutlama Programı aracılığı ile kent halkının kentin kültürel mirası, kütüphane ve bilgi kurumlarına yönelik farkındalıklarının geliştirilmesi, okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıklarının pekiştirilmesi amaçlanıyor. Konferanslar, atölyeler, yazar söyleşileri…daha fazlası İstanbul’un keşfedilmeyi bekleyen kütüphane ve bilgi kurumlarında katılımcılarını bekliyor… 1 Nisan 2014 Salı gerçekleştirilecek resmi açılış töreninde, Yılın Kütüphane Dostu ödülü sahibini bulacak.
Hafta boyunca İstanbul’daki birçok halk kütüphanesinin geceleri kapılarını okurlarına açacak olması, geleneksel hale gelen ve çok sevilen bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda belirlenen kütüphaneler, hafta boyunca gece saat 22.00’ye kadar açık olacak.
Hafta programındaki etkinliklerle ilgili bilgilere program sayfasından ulaşabilirsiniz.
Tüm İstanbul halkı etkinliklere davetlidir. 

                                 http://kutuphanehaftasi.istanbulkutuphaneci.org/program

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder