30 Ağustos 2013 Cuma

Greenpeace Akdeniz den mektup var...


Merhaba Serdar

Sana bunları yazabilmek, bu güzel haberi verebilmek için 5 yıldır bekliyorum. Mutluluktan ve heyecandan yerimde duramıyorum! Sonunda Gerzeliler, 5 yıllık mücadelenin ardından kömürü yendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Efes’in sahibi Anadolu Grubu’nun Sinop’un Gerze ilçesine kurmak istediği kömürlü termik santral projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu şirkete iade etti ve 100 dönüm orman arazisi içerisinde yer alan projenin ÇED sürecinin yeniden başlatılmasını uygun görmedi.

Şimdi önümüzde uzun bir yol var. Kömüre karşı verdiğimiz mücadele devam edecek ve senin desteğine her zaman ihtiyacımız olacak. Lütfen bu yolda bizimle ol. Greenpeace'in kampanyalarının tek kaynağı, bireylerin verdiği maddi destekler. Greenpeace, hiçbir şirket ve devletten maddi destek ve sponsorluk kabul etmiyor. Bu sayede, çevre suçlarına karşı bağımsız ve tarafsız kampanyalar yürütebiliyoruz. Miktarı ne olursa olsun vereceğin maddi destek, önümüzdeki kampanyalarımızı da kazanabilmemiz için tek gelir kaynağı olacak.

Gerze’deki mücadelenin sürdüğü bu beş sene içinde, “Kömür bu kapağın altındadır” dedik, “Kim korkar Anadolu Grubu’ndan?” dedik. 150.000’e yakın kişi bu kampanyalarımıza katıldı. Gerzeye gittik, olanları birebir dinledik. Anadolu Grubu’nun önünde eylem yaptık, Bozdoğan Kemeri’nde pankart açtık “Kömür bizi hasta etme” dedik. İş makinelerinin önüne yatan, gece gündüz çadırda nöbet tutan, “Gerzemizi kömüre vermiyoruz!” diyerek tüm dünyaya direnişlerini duyuran bu cesur insanların yanında yer aldık.

Bence Gerze’nin başarısı, Türkiye’nin dört bir yanını saran kömürlü termik santrallerle mücadele eden her şehre, her köye cesaret verecek. Bandırma’ya, Biga’ya, Kemerköy’e, Elbistan’a, Silopi’ye, Mersin’e…

Sadece reklam bütçesi bile bütün Greenpeace bütçesini katlamaya yetecek olan dev firmaların, politikacıların üzerinde yeterli baskıyı oluşturabilmemiz için vereceğin her kuruş, kampanyalarımıza güç katacak.
Buraya tıklayarak, sen de Greenpeace destekçisi olabilirsin.

Biliyorum; kampanyalarımıza vereceğin maddi manevi destek, geleceği değiştirecek.

Pınar Aksoğan
İklim ve Enerji Kampanyaları Sorumlusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder