30 Aralık 2011 Cuma

Kulluk - İbni Teymiye

Kitap adı: : Kulluk
Yazarı      : İbni Teymiye
Yayın Evi : Pınar Yayınları
Kitabı Bitiriş Tarihi : 30 Aralık 2011

Ey insanlar! Rabbinize kulluk ediniz. (Bakara 21) ayeti kerimesinin manası nedir. Kulluk ne demektir? İbadet nedir, kulluk ne demektir? Teferruata ait bilgiler nelerdir? Dinin tamamı kulluk manasının içinde midir, yoksa değil midir? Kulluğun hakikati nedir? Kulluk dünya ve ahirette en yüksek makam mıdır, yoksa onun üzerinde daha yüksek makamlarda mı var mıdır?
       İbni Teymiyye, bu kitabında kendisine sorulan, yukarıdaki soruların cevabını vermektedir. Kitabın arka kapağında kitap böyle sunuluyor.

Ben ne düşünüyorum : İbni Teymiye, İslam dünyasında en çok tartışılan değerlerimizden biri olması münasebeti ile ilgimi çekmiş ve hakkında araştırma yaptığımda ilginç bulgulara rastladığım bir şahsiyet olmuştur. Tassavvufçuların karşı çıkmalarına aldırmadan okunması ve Muvahhid görüşlerinden istifade edilmesi gerektiği kanati bu kitabı okuduğumda arttı.
Tabiki her görüşüne katılacağız diye bir şey mevzu bahis değil. Okuruz Kur'an ve Sünnete uyan taraflarını alırız, uymayan taraflarını bırakır yolumuza devam ederiz. Ben istifade ettim, umarım sizlerde isatifade edersiniz.
Kitaplara Küsmeyin dostlar,
Serdar Karamanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder